Kärltömning

Tömning av gröna kärl sker varannan vecka i A-områden. Tömningen är behovsanpassad vilket betyder att ni kan själva bestämma hur ofta ni vill ställa ut kärlet och debiteras bara för de gånger som kärlet töms.

För att se kärltömningsdagar se miljöalmanackan 2018PDF (pdf, 1.7 MB).

Att tänka på inför tömning:

  • Kärlen ska ställas ut på av renhållningen anvisad plats senast klockan 6 på tömningsdagen (chauffören har fram till 22 på sig att tömma kärlen).
  • Kärlet ska placeras med draghandtagen mot vägdiket och vara avskottat vintertid.
  • Felvända kärl töms ej.
  • Vägen ska vara i framkomligt skick: Skottad, sandad och hållas fri från hängande kvistar och grenar. Kärlet får inte vara blockerat av bilar, brevlådor eller annat.
  • Tänk på att sopbilen ska kunna "svinga" upp kärlet vid tömning så att det inte står för nära till exempel ett staket (se bild för rekommenerat avstånd).
  • Kärlen får inte fyllas mer än att locket kan stängas. Avfallet ska vara packat så det inte flyger runt och kärlet får inte packas för tungt. Då något av detta upptäcks så töms inte kärlet innan avfallet har packats om.

Så här placerar du ditt kärl

Kärl

Gemensamma kärl
Fastigheter kan dela på ett kärl. Vid behov går det att få ett större kärl. För att dela kärl krävs en anmälan till renhållningen, blanketten finns under Taxor och Blanketteröppnas i nytt fönster.

In- och utdragning
Behövs hjälp med in- och utdragning av sopkärlet hjälper chauffören hjälpa till med detta mot en avgift. Kontakta renhållningens kundtjänst för att beställa tjänsten. 

Kontakta oss

Kundtjänst renhållningen
renhallningen@herjedalen.se
0680-163 00

Telefontid
måndag-fredag 9-12

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2018-08-07 11.05
av Åsa Evertsdotter