Håll Härjedalen rent i vår

Var med och håll Härjedalen rent i vår! Varje vår deltar Härjedalens kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet!

Nytt för i år är att kampanjen är samlad till V. 20. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, mindre soppåsar och pedagogiskt material.

Material hämtas på kommunkontoren i Sveg, Hede, Funäsdalen och Ytterhogdal från v 18. Till skolor och förskolor körs materialet ut.

Vi Håller Härjedalen Rent är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Ta chansen att sortera skräpet i samband med ett besök vid en återvinningsstation eller återvinningscentralen.

Vid frågor om Vi Håller Härjedalen Rent, kontakta Ida Dahl, ida.dahl@herjedalen.se, 0680-16389. Anmäl er på www.hsr.se/vihållerrentlänk till annan webbplats. senast den 1 april.

Tack för ni bidrar till ett renare Härjedalen!


Sidinformation

Sidan uppdaterad 2018-03-12 10.10
av Anna Elfqvist