Ungdomskort

Ungdomskortet är ett busskort som ger alla ungdomar mellan 6-19 år folkbokförda i Härjedalens kommun möjlighet att åka gratis med Länstrafiken 365 dagar om året!

Ungdomskortet är personligt och gäller för obegränsat antal resor med buss i Jämtlands län. Se Länstrafikens hemsida för mer detaljerad information om ungdomskortetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kortet gäller från 1 januari det år du fyller 6 år t o m 31 december det år du fyller 19 år. Du har samma ungdomskort hela tiden och när du inte längre har rätt till kortet spärras det automatiskt.

Tänk på att ditt ungdomskort är en värdehandling - förvara ditt kort väl.
Om du tappar ditt kort skall det förlustanmälas på kommuns hemsida för ersättningskort  för att du ska få ett nytt. Har du inte tillgång till internet kan du även ringa 0680 -161 00 helgfri måndag-fredag mellan kl 08.00 - 12.00. Ersättningskortet har en självrisk på 125 kronor och skickas till din folkbokföringsadress tillsammans med en faktura på avgiften. Är du under 18 år krävs målsmans uppgifter.

Är du nyinflyttad och inte har fått något kort kan du göra din beställning under Ersättningskort

Under tiden du väntar på ditt ersättningskort ansvarar du själv för dina resekostnader genom att köpa biljett på bussen. (gäller alla 6-19 år)
Hjälp till att skapa en så säker och trygg trafikmiljö som möjligt - oavsett när du befinner dig på eller nära väg och trafik. Uppsikt, omtanke och försiktighet gör trafiken säkrare för alla.

Glöm inte att alltid ha synlig reflex på dig under den mörka årstiden. Använd alltid bälte i fordonet du reser med.

Trevliga resor med ditt ungdomskort!
Härjedalens kommun i samarbete med Länstrafiken i Jämtlands län

Länstrafiken

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2017-06-14 13.43
av Henry Jonasson